Vrchný matrac. Na čo je určený?

Vrchný matrac. Na čo je určený?

Nespí sa vám dobre na matraci, ktorý máte? Chceli by ste zlepšiť kvalitu spánku?
Je matrac príliš tvrdý alebo sa do neho prepadáte? Máte z neho zdravotné ťažkosti ako napríklad bolesť chrbta? Ak ste na väčšinu otázok odpovedali áno, tak je načase premýšľať a siahnuť po vrchnom matraci.

Čo je to vrchný matrac?

V podstate je to ďalšia vrstva na matrac, ktorá sa pokladá na bežný matrac, ktorý už doma vlastníte. Dáva sa na matrac, ktorý je pre vás príliš tvrdý alebo mäkký. Môžeme ho poznať aj pod názvom topper. Topper na matrac sa používa hlavne ak si chcete zlepšiť kvalitu spánku. Jeho kúpa je výhodná, ak si nechcete meniť matrac, ktorý už máte doma.
Vrchný matrac sa väčšinou skladá z pamäťovej peny, latexu alebo PUR peny, ktorá môže byť 5 až 9 cm vysoká. Topper na matrac sa väčšinou jednoducho uchytí na jeho rohy, ktorý obsahuje zo spodu neklzavú podložku z textilného alebo gumeného materialu. Poťah je ľahko odnímateľný a dá sa vyprať.

Aké sú výhody vrchného matraca?

Tu sú výhody ak zvažujte o kúpe toppera:

  • Zlepšenie zdravia a kvalita spánku - Medzi hlavnými výhodami patrí zlepšenie zdravia. Ak vás často bolí chrbát tak práve topper na matrac pôsobí proti bolesti chrbta. Čím lepšie sa vám bude spať, tým viac si môžete zlepšiť kvalitu spánku.
  • Predĺženie životnosti matraca - Kúpou vrchného matraca môžete vlastne predĺžiť životnosť matraca, ktorý už doma vlastníte. Chráni bežný matrac pred nečistotami a aj pred prehýbaním, pretože absorbuje väčšiu časť hmotnosti spiaceho. Práve tým môže predĺžiť jeho životnosť.
  • Ochrana bežného matraca - Vrchný matrac môže ochrániť matrac od rôznych nečistôt ako sú roztoče, prach a baktérie. Môže napomôcť zmierniť alergické reakcie a astmu. Aj to je jedna z výhod, pre ktorú môžete zvážiť kúpu vrchného matracu.
  • Rozložiteľný všade - Topper na matrac sa dá rozložiť na prísteľkovej posteli alebo gauči, keď k vám príde návšteva a spraviť jej lepšie pohodlie.
  • Šetrí peniaze - Ak chcete zlepšiť svoj bežný matrac a nechcete kupovať hneď nový, stačí naozaj investovať do toppera, ktorý vás vyjde omnoho menej.
  • Zvýšenie komfortu - Takto si môžete podľa vašich preferencií upraviť tuhosť matracu. Môžete si vybrať mäkší alebo tvrdší matrac. Veľa ľudí si takto vylepší spánok vďaka jeho zváženiu a vylepšeniu svojho bežného matraca.
  • Dobrá opora - Poskytne vám dobrú oporu aj pre vás chrbát. Tlmí tlak v oblasti bedier a ramien a tým dodáva dostatočnú oporu na chrbát. Časté a opakované bolesti chrbta môže zmierniť a výrazne zlepšiť.

Ak rozmýšľate o kúpe vrchného matracu, tak treba zvážiť aj to, či váš bežný matrac je v zachovalom stave respektíve nie je preležaný. Niektorí ľudia si kúpia vrchný matrac a dávajú ho na starý matrac s preliačinami, mysliac, že nefunguje. Práve vrchný matrac kopíruje tieto preliačiny a potom je nepoužiteľný. Pri kúpe si môžeme vybrať aj matrac s nopkami, ktorý posteľ prevzdušní alebo náš mäkší vrchný matrac z pamäťovej peny.
Pri kúpe vrchného matracu treba dbať na kvalitu, pretože ide o vaše zdravie a práve my dbáme a stojíme za najlepšou kvalitou. Myslíme, že topper na matrac je pre človeka, ktorému záleží na svojom zdraví a chce sa cítiť lepšie. Dokonca sa môžete cítiť akoby ste spali s úplne novým matracom.

Podobné články: